TRADITIONER UNDER
BRYLLUPSMIDDAGEN

BORDPLAN
Der er efterhånden ikke de store regler for, hvordan man vælger at placere sine gæster ved brylluppet. Nogle vælger at par sidder nær hinanden, andre ryster gæsterne sammen. Men én ting ligger dog oftest fast og det er, hvordan brudeparret og den nærmeste familie sidder.

Brudgommens mor
  Brudens far
    Bruden
      Brudgommen
        Brudens mor
          Brudgommens far

TALERRÆKKE
Ifølge traditionen er der en helt bestemt rækkefølge, talerne falder på:

1.Værten byder velkommen og fortæller, hvem der er toastmasteren.
2. Brudens far (hvis han ikke er tilstede, kan talen holdes af brudens mor eller et andet nærtstående familiemedlem)
3. Brudgommen
4. Forloveren
5. Brudgommens far
6. Bruden (frivilligt)

Hvis der er andre, der ønsker at holde tale, gælder rækkefølgen, at jo tættere man er på brudeparret, jo før kommer man til.

KYS
Kysseritualet under bryllupsmiddagen er af nyere dato. Det var først i 1970’erne, at man begyndte på det. Når gæsterne under middagen slår bestikket mod tallerkenerne, skal brudeparret stå op på stolene og kysse hinanden. Hvis gæsterne derimod tramper i gulvet, skal de kysse hinanden under bordet. I de seneste år, er det også blevet sædvane, at bruden står op på stolen og viser sit strømpebånd. En del af morskaben under middagen består også i at kysse hovedpersonerne, når modparten forlader selskabet for en kort bemærkning. Dvs. når bruden er væk, er det tegn til, at de kvindelige gæster må løbe op og kysse brudgommen. Omvendt er det herrernes tur, når brudgommen forlader bordet.

 
 
10_559x337 4_559x337 11_559x337
RINGE I
HVIDGULD
UDEN
DIAMANTER
RINGE I
HVIDGULD
MED
DIAMANTER
RINGE I
GULD UDEN
DIAMANTER
RINGE I
GULD MED
DIAMANTER